Winkel ervaring

We kennen het allemaal wel, shoppen op zondagmiddag. Het is voor veel mensen niet eens een noodzakelijk iets, maar meer iets wat we doen als hobby. Er zijn erg veel opties in Nederland waar we kunnen shoppen. Zo kan men ervoor kiezen om naar de grote steden te gaan zoals: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, etc. Maar  er zijn ook plaatsen met grote outlet centers zoals in Almere of Roermond. Een outlet center is een locatie waar veel winkels van verschillende merken bij elkaar zitten en de kledingstukken en andere producten aanbieden als een uitverkoop die het hele jaar doorgaat. Dit houdt in dat kledingstukken daar altijd goedkoper zijn dan in de normale winkel. Producten zijn echter niet altijd precies dezelfde stukken die je zou krijgen in de normale winkel.

 

Waarom is de ervaring belangrijk

Wanneer we gaan winkelen voor ons plezier is het erg belangrijk dat de het ook prettig is en blijft om te shoppen. Het is voor de winkelmedewerkers essentieel dat het comfortabel is voor de klant. Ze kunnen ervoor kiezen om de klant wat te drinken aan te bieden en vragen of ze ergens hulp mee willen. Dit is erg belangrijk omdat de winkel het liefst heeft dat klanten langer aanwezig zijn in de winkel. Hoe langer een klant aanwezig is, hoe vaker producten gezien worden en dat maakt de kans dat een product verkocht wordt ook steeds groter.

 

Cosmetische producten

Voor producten die gemaakt zijn voor de huid is advies essentieel. Iemand met een kwetsbare huid kan bijvoorbeeld baat hebben bij het gebruik van vegan gezichtsverzorging, dit kan een medewerker van het bedrijf dan aanraden wanneer ze het opmerken. Vegan gezichtsverzorging wordt dan ook aan het einde van de winkel ervaring door dezelfde medewerker afgerekend, zodat de klant de hele tijd te maken heeft met dezelfde medewerker van de winkel.