Maak het kantoor gezonder

zit-sta-bureau

Het is tegenwoordig steeds duidelijker dat het belangrijk is dat we allemaal zo gezond mogelijk leven. Maar toch plaatsen we onszelf in steeds minder gezonde situaties. Kijk bijvoorbeeld naar de kantoren waar we in werken. We zitten er de hele dag, terwijl we over het algemeen niet heel gezond eten. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je deze problemen beiden op kan lossen. Dit is belangrijk, zowel als je eigen baas bent, of als je de baas bent van een groter kantoor. Want het gezond houden van je personeel met bijvoorbeeld een zit sta bureau elektrisch kan je ook veel geld besparen.

Zorg voor gezond eten

Wat je als mens opeet heeft veel invloed op je gezondheid. Het probleem is alleen dat gezond eten doorgaans duurder en minder makkelijk is dan ongezond eten. Dus wat wij mensen doen is doorgaans voor de minder gezonde keuze gaan. En dat terwijl dat dus juist niet is wat we moeten doen. Daarom zijn wij dus groot voorstander van werkplekken die zelf voor gezond eten voor hun personeel zorgen. Dit zal zich terugverdienen, want gezond personeel heeft veel minder ziekteverzuim, waardoor je daar als bedrijf minder aan kwijt bent.

De werkplek zelf is ook heel belangrijk

De plek waar iemand werkt is naast hun bed de plek waar ze het grootste gedeelte van hun tijd doorbrengen. Het is dus belangrijk dat die plek ook gezond is. Bijvoorbeeld een zit-sta bureau kan hier veel voor betekenen. Met een zit sta bureau kan je namelijk niet alleen aan het bureau zitten, maar je kan er ook staan. Dit lijkt vrij onbelangrijk, maar het is dus juist heel belangrijk. Met een zit-sta bureau zal je personeel meer calorieën verbranden en zo veel gezonder blijven. Bovendien zorgt het staan waar een zit sta bureau voor zorgt ook nog eens voor minder rugklachten.