Goede hulp door een conflict mediator

Sinds onze baas een conflict mediator heeft ingezet op onze afdeling is de sfeer er een stuk gezelliger op geworden. De afgelopen maanden ging ik met tegenzin naar mijn werk, de meeste collega’s hadden hier last van. Dit kwam vooral omdat er een paar collega’s tussen zaten die voor ons de sfeer verpestte. Dit kwam hoofdzakelijk doordat de afdelingen door elkaar werden gehaald door reorganisaties. Veel medewerkers hadden hier geen probleem mee, maar een paar veroorzaakten hiermee een zeer aangename sfeer. De directie had zich hier ook mee bemoeit, maar zelfs hun konden geen rust op de afdeling krijgen. conflict mediator

Probleem opgelost, eindelijk weer door één deur

Sinds de conflict mediator bij ons op de afdeling was gekomen is de rust weder gekeerd en kunnen alle collega’s weer dezelfde kant opkijken. Door de juiste inzet van deze medewerker van Art in Development zijn de problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Gelukkig dat deze confrontatie hiermee is opgelost anders waren er beslist mensen ontslagen. 

Niet alleen kan deze mediator bemiddelen in confrontaties tussen werknemers, maar is ook inzetbaar voor de volgende wrijvingen:

  • Conflicten tussen werknemers en werkgevers
  • Conflicten tussen een bedrijf en een leverancier
  • Problemen rondom bedrijfsovername
  • Fusie, concurrentie geschillen