Een nieuw tijdperk

Een nieuw tijdperk

Het is zover, je gaat op kamers! Het studentenleven is een hele overgang. Gelukkig kun je een mooie start maken door ervoor te zorgen dat je kamer of studio appartement een plek is waar je tot rust kunt komen en op kunt laden. En het mooiste is dat je het helemaal zelf kunt inrichten! Een nieuw bed, mooie kasten en misschien een leuk tapijt. Dit is de tijd van vrijheid en opgroeien.

Begin bij het begin

Wanneer je kamer nog helemaal leeg staat, is het slim om alvast de muren en vloer te doen. Het is natuurlijk lastig werken als er al allemaal meubels staan. Een mooie laminaatvloer ziet er hartstikke goed uit en is makkelijk schoon te houden. Als je een mooie warme bruine houtlook kiest, zal je kamer altijd een comfortabele uitstraling hebben.

 

Daarna komen de muren. Wit staat overal bij, maar als je toch een meer interessante muur wilt, kun je ook voor een betonstuc muur kiezen! Deze zal in de regel een grijze look hebben, maar daar zijn ook verschillende gradaties in te vinden. Van licht tot donkergrijs, maar ook een warmere kleur die richting bruin gaat, of een diepgroene kleur voor een aardse uitstraling. De wat donkere kleuren zijn ideaal als een accentmuur te gebruiken, zo wordt je kamer niet meteen heel donker.

Geef je eigen twist

Naast een leuke kleur kun je de betonstuc muur ook een mooi reliëf geven. Het ligt aan de soort spaan je gebruikt, je kunt het heel vlak houden of streepjes aanbrengen in verschillende richtingen. Er zijn dus een miljoen mogelijkheden, je kunt je muur helemaal naar eigen smaak maken.

 

Nog een pluspunt is dat een betonstuc muur maar een paar dagen hoeft te drogen. Als je vrijdag besluit om het te maken kun je het hele weekend naar huis om andere dingen in te pakken, en als je maandag terugkomt is het droog en kun je verder met verhuizen!